6 ثور 1403

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Print

به گزارش خبرگزاری فرهنگ به نقل از۸صبح، شهناز رسولی، برنده‌ی جایزه تلاش و مبارزه برای بهبود بهداشت جامعه سویدن در سال ۲۰۲۱ شد. این جایزه یکی از معتبرترین جوایز جامعه‌ی پزشکی سویدن است که همه ساله برای داکتران فعال اهدا می‌شود.

این جایزه امروز (دوشنبه، ۲۸ فبروری) رسماً در مجلس نماینده‌گان شمال سویدن به خانم رسولی اهدا شد.

خانم رسولی تحصیلات خود را در رشته‌ی پرستاری در سویدن به پایان رسانده است. او مسوول بخش بیماری‌های سرطانی در شفاخانه‌ای موسوم به «سوندوربی» است. این شفاخانه از مجهزترین درمان‌گاه‌های سویدن محسوب می‌شود.

رسولی همچنان مسوول آموزش و بررسی صلاحیت به دانش‌جویانی‌ست که دوره‌ی آموزشی خود را سپری می‌کنند.

شهناز رسولی هفده سال پیش زمانی که دانش‌جوی طب معالجوی در کابل بود به سویدن مهاجرت کرد. او از ولسوالی جغتوی ولایت غزنی است.

در مراسمی که امروز در مجلس نماینده‌گان شمال سویدن (شهر لولیو) برگزار شد، رییس مجلس گفت که تلاش خانم رسولی برای بهبود بهداشت در جامعه، ارتقای سطح آگاهی بهداشتی در میان مهاجران، ایجاد یک گروه از خانم‌های فعال افغان به هدف ترویج و رعایت موارد بهداشتی قابل قدر و تقدیر است.

در این مراسم علاوه بر اعضای مجلس، شماری از رهبران احزاب سیاسی، سیاست‌مداران، فعالان مدنی و شماری از افغان‌های فعال در سویدن حضور داشتند.

خانم رسولی می‌گوید که او به کمک مهاجران افغان به ویژه مرکز فرهنگی افغان‌های شمال سویدن توانسته به مشکلات بهداشتی جامعه‌ی مهاجران به ویژه افغان‌ها رسیده‌گی کند. او گفت، سعی و تلاش خانم‌هایی که همواره با او در تماس‌اند، باعث شده است که مشکلات بهداشتی مهاجران افغان در شمال سویدن کاهش چشمگیری یابد.

سیستم بهداشت و درمان و بیمه‌ی درمانی و سلامت در سویدن، یکی از بهترین‌ها در جهان است. هر ساله این کشور اسکاندیناوی، در فهرست ده سیستم برتر بهداشتی جهان قرار می‌گیرد. این رتبه‌بندی‌ها، معمولاً مبتنی بر کارایی مراقبت‌های بهداشتی، هزینه و اُمید به زنده‌گی در این کشور صورت می‌‌گیرد.

استراتژی سویدن در مقابله با شیوع ویروس کرونا نسبت به دیگر کشورها کاملاً متفاوت بوده است. این کشور در شدیدترین مرحله‌ی شیوع کرونا استفاده از ماسک را اجباری نکرد. همچنان در این کشور از قرنطینه همانند سایر کشورهای اروپایی خبری نیست.

بر اساس گزارش‌ها اکثریت مردم سویدن، خود داوطلبانه محدودیت‌هایی نظیر فاصله اجتماعی را رعایت می‌کنند. دولت هم اجتماعات بیش از ۵۰ تن و دیدار از خانه‌های سالمندان را ممنوع کرده است.

لینک کوتاه:​ https://farhangpress.af/?p=2641

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات